Marikki Eronen (nyk. Myllyvirta): Paavo Iivanainen perimmäisten kysymysten äärellä

Paavo Iivanainen
perimmäisten kysymysten äärellä

Seppä tenttii ylimääräisen kurssin venäläistä verkostomyyntiä koulun pihalla. Kamu löytää sisäisen Sibeliuksensa ja perustaa bändin. Ellu altistuu säteilylle ihastuessaan kulmakunnan blondattuun popidoliin, ja ekokoira Aku lajittelee Liimataisen roskakorin sisältöä.

Tätä kaikkea ja koko maailman tilaa arvioi viisitoista-vuotias Paavo "Paavi" Iivanainen omaperäisestä vinkkelistään. Mutta miten käy Paavilta kulttuurivaihto luokan kolmen söpöimmän tytön kanssa?

Paavo Iivanaisen kriittisessä tarkastelussa ovat serkkupojan partasutibisnekset, tehomaatalous, valkoinen orjakauppa, koulun ryhmätyöt, mutsin Miehet, henkinen maanpuolustus, paikalliset juomatavat, omat ja kaverien mokat...

Marikki Eronen (nyk. Myllyvirta): Jim

Jim

Kaapeli fiksaa asian kuin asian. Räkä ei turhia hienostele. Upaa taas nukuttaa aina armottomasti. James navigoi buutsiensa kärjillä. Susan sisäinen kello tikittää rauta-aikaa. Jasmin saa Tiaisen puhumaan ruotsia. Ja Jim löytää sudenvaistonsa.

Jengi rämpii oppivelvollisuuden loppusuoraa. Jim haaveilee elämästä peruskoulun jälkeen, mutta havahtuu hereille huomatessaan, että reality-maailmassa onkin selvittävä omin neuvoin. Eli elämän eväät on viisainta pakata reppuunsa itse.

Marikilta on aiemmin ilmestynyt nuortenkirja Paavo Iivanainen perimmäisten kysymysten äärellä. Jim kirjassa hän jatkaa nuorten elämän kuvausta esikoisteoksensa tutussa, huumorintäyteisessä hengessä.